Logo

Stevnekomiteen i svømmeklubben arrangerer flere stevner hvert år. Vi har uformelle avslutningsstevner før jul og sommerferie. I august er det tid for Sjøsandsvømming søndag i skalldyrfestivalhelgen. Hver september har vi oppstartsstevne for svømmere fra Agder Svømmekrets. Dette stevne kaller vi Mandalitten

 

Mandal Svømmeklubb er tildelt LÅMØ 2015 av Norges svømmeforbund. 

LÅMØ er "landsdels årsklassemesterskap", et stevne som arrangeres på 5 steder i landet på samme tid. LÅMØ sør er for klubbene i Vest og Aust Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud. Stevnene fungerer som kvalifisering til finalen som skal avholdes i Oslo ved Lambertseter Svømmeklubb. 

Mandal har arrangert LÅMØ 2 ganger før: 2010 og 2011. I 2012 arrangerte vi landsfinalen. 

Stevnet holdes i begynnelsen av februar og er for alle svømmere fra 11 år til og med 15 år. Alle svømmer 5 distanser, 400 fri og 200 medley er felles for alle årsklasser. De som er 11 skal svømme 50 butterfly, 100 bryst og 100 rygg. De andre årsklassene svømmer 100 butterfly, 200 rygg og 200 bryst. 

De to yngste klassene er "åpne", dvs at alle som har fullført de 5 nevnte distansene kan melde seg på og delta. For de eldste årsklassene er det de 24 beste i hver årsklasse fra hele distriket som får være med. Det regnes ut en poengsum for hver svømte distanse. Summen av de 4 beste poengsummene gir oversikten på de 24 beste. 

Etter LÅMØ vil de 24 beste i landet fra hver årsklasse (13 år og eldre) være kvalifisert til finalen. For de to yngste årsklassene er det ikke landsfinale. 

Se på medley.no hvilke øvelser du mangler for å være med på LÅMØ. Her kan du også se hvordan du ligger an i forhold til de andre på din alder i landet.